Udviklingsstrategien
LAG Fanø-Varde har på baggrund af en analyse af området, samt med input fra lokalsamfundet, udarbejdet nærværende udviklingsstrategi, der udstikker rammerne for, hvilke områder, LAG Fanø-Varde, vil prioritere og yde tilskud til under landdistriktsprogrammet 2014-2020.
LAG Fanø-Varde giver således tilskud til projekter, som falder inden for de indsatsområder, der er beskrevet i udviklingsstrategien, og som bidrager til opfyldelsen af målsætningerne i denne.
Udviklingsstrategien kan downloades til venstre. Såfremt man kun ønsker at læse om målsætningerne, kan pixiudgaven downloades.
Vision
LAG Fanø-Varde ønsker at bidrage til, at området til stadighed udvikles og at det gode liv kan leves i vores byer, landsbyer og landdistrikter.
Vi ønsker at styrke rammerne for et godt og sundt liv med adgang til job, boliger, servicetilbud, kultur- og fritidstilbud samt med gode muligheder for iværksætteri og lokal erhvervsudvikling.
LAG Fanø-Varde ønsker at bidrage til vækst og fastholdelse i forhold til både bosætning og erhvervsudviklin
Indsatsområder
1. Fastholde og øge antallet af arbejdspladser og iværksættere
LAG Fanø-Varde mener, at der er gode muligheder for skabelsen af nye arbejdspladser i området – både i form af udvikling af eksisterende virksomheder, men også i form af etablering af nye virksomheder (herunder ikke mindst geografisk uafhængige virksomheder). LAG Fanø-Varde ønsker i den forbindelse at yde tilskud direkte til virksomheder og iværksættere, men vil også arbejde for, at rammerne omkring erhvervsudviklingen i området styrkes og forbedres. Følgende områder er i fokus i den forbindelse:
- Udvikling af eksisterende virksomheder
- Iværksætteri og etablering af nye virksomheder i området
2. Det gode liv
Gennem en forsat styrkelse og fokus på levende og attraktive lokalsamfund, er det LAG Fanø-Vardes vurdering, at vi, i samarbejde med lokalbefolkning, de frivillige foreninger, erhvervslivet og ikke mindst de to kommuner, kan være med til at styrke det gode liv i områdets lokalsamfund, og på den måde være med til at fastholde og øge bosætningen i områdets landsbyer. Følgende områder er i fokus i den forbindelse:
- Aktiviteter der styrker de lokale relationer på tværs af aldersgrupper, interesseskel, landsbyer, nationaliteter, kommunegrænser mv.
- Lokale initiativer for bevarelse af kultur- og naturarv og fornyelsesprojekter i landsbyer og basale serviceydelser
- Borgerdrevne klima- og miljøprojekter
3. Samarbejds- og netværksprojekter
Det er via mødet med andre vi udvikler os, og derfor ønsker LAG Fanø-Varde også at sætte fokus på mulighederne for samarbejde og netværksdannelse. Følgende områder er i fokus i den forbindelse
- Samarbejdsprojekter og netværksaktiviteter, der tager udgangspunkt i Nationalpark og Verdensarv, og som styrker videndeling og grundlaget for øget vækst. – Gerne på tværs af kommune- og landegrænser.
- Samarbejdsprojekter og netværksaktiviteter, der går på tværs af sektorer og skaber nye produkter, oplevelser og koncepter. – Gerne på tværs af kommune- og landegrænser.
På tværs af de tre indsatsområder, ønsker LAG Fanø-Varde at prioritere projekter, der tager udgangspunkt i temaerne sundhed og naturen omkring os. Dvs. projekter, som ligger inden for ét af ovenstående indsatsområder, og som samtidig arbejder med sundhed og/eller naturen omkring os, vil blive prioriteret frem for andre projekter, som ligeledes måtte ligge inden for samme indsatsområde.
Desuden er det LAG Fanø-Vardes vurdering, at projekter skal have et budget på minimum kr. 100.000 for at komme i betragtning til tilskud. På den måde sikrer vi bedst muligt, at udviklingsstrategiens mål nås.