LAG Fanø-Varde - Støttede projekter
☰
  • Log på
  • Udskriv
  • Sitemap
Fanø-Varde
image
  • Forside
  • Søg tilskud
  • Om LAG Fanø-Varde
    • Bestyrelsen
    • Meld dig ind
    • Mødereferater
    • Kontakt
    • Udviklingsstrategi
    • Vedtægter
    • Kalender
    • Erhvervs- og Vækstministeriet
  • Nyheder
  • For tilsagnsholdere
    • Informationskrav
    • Projekt- og budgetændringer
    • Udbetaling af tilskud
  • Støttede projekter

Støttede projekter

Her vil vi løbende fortælle om de projekter, som LAG Fanø-Varde giver tilskud til. 

I 2021 er der givet tilskud til følgende projekter:

Naturlig Form Starup/Tofterup. Nyoprettet motionscenter

Motionsforeningen Naturlig Form ønsker at skabe både fysisk og mental sundhed for borgerne i Starup/Tofterup med et nyindrettet træningscenter. Motionscenteret er en del af NATURHUSET, et moderne kulturhus og samlingssted i den tidligere brugs i byen.

Fælles ø-gavekort og fælles e-handelsplatform

Nordby Handelsstandsforening vil lancere et fælles ø-gavekortsystem for butikkerne på Fanø. Initiativet skal markedsføres og bakkes op af en ny e-handelsplatform. 

Optimere Ølgod Bryghus til at kunne afholde større arrangementer

Ølgod Bryghus ønsker i deres projekt at optimere omsætningen ved at stå for flere lokale kulturarrangementer. 

Padelbane

Sig Tennisklub ønsker sig endnu flere medlemmer og tror på, at vejen frem er en ny padeltennisbane, som skal etableres tæt på skole og øvrige idrætsfaciliteter i Sig.

Autoværksted

Starup Auto ønsker at udvide sin forretning med et værksted i bygningen ved siden af det eksisterende værksted. Projektet gennemføres for at kunne servicere el-biler og samtidig sikre heltidsarbejdsplader i virksomheden. 

Orangeri Blåvand

Hr. Skov i Blåvand udvider butikken med et orangeri for at skabe helårsturisme og kunne ansætte flere fuldtidsmedarbejdere. Orangeriet skal være tilgængeligt for gangbesværede personer.

Anlægsgartnervirksomhed med udvikling af biodiversitet 

Agenius Have & Anlæg er en ny anlægsgartnervirksomhed på Fanø, som ønsker at tilbyde deres kunder muligheden for at nyde en større biodiversitet i deres haver.   

Klarstilling og færdiggøring af lokaler til et kreativt værk- og samlingssted i kystnære Hovstrup

I Houstrup vil Leymus indrette deres lokaler til et kreativt værk- og samlingssted. Stedets aktivitetsudbud målrettes områdets mange turister og lokale kursister, som ønsker at udfolde deres kreative sanser. 

Pitstop Filsø og Gårdbutik

Filsø Aktiv Naturferie vil udvide med en ombygning af værkstedet til rasteområde og butik for områdets mange turister. Især satses på cyklister og vandrere.

Ansøgning vedr. storformatprinter til grafisk virksomhed

JMGrafisk på Fanø har brug for at anskaffe sig en storformatprinter, så virksomheden kan betjene kunderne med nye ydelser.

FanøBikes

Firmaet Fanø Firmaevent vil udvikle et nyt koncept til udlejning af cykler på Fanø. Det skal blive nemt og lettilgængeligt at leje en cykel rundt omkring på øen, og det skal ske på ubemandede lokationer via en app, som downloades til telefonen. Det vil med den nye udlejning også blive muligt at leje flere forskellige slags cykler, og cyklerne vil kunne blive leveret på adresser ønsket af kunden.

InsulinResets Fødevare-Udviklings-Laboratorium

Den nyetablerede virksomhed Insulin Reset ApS har specialiseret sig i at udvikle og teste fødevarer med lav glukosefrigivelse. Produkterne, som ligner konventionelle fødevarer, har til formål at tilbyde en sundere kost til personer med bl.a. sukkersyge og overvægt. Virksomheden, som ejes af phD Angela Rocha, er en del af SYMBO, et nyt videnscenter for fødevarer i Skovlund.

Danmarks Bedste Naturlejrskole-Destination

Sportspark Blaavandshuk vil udvikle et lejrskolekoncept i forbindelse med sportsfaciliteterne i Oksbøl. Projektet går ud på at udvide antallet af sovepladser for at kunne tilbyde skoler lejrskoleophold tæt på områdets unikke natur- og kulturoplevelser. 

Økologisk Mikro Bryggeri, på Aroma Fanø - Nationalpark Vadehavet

Cafe Aroma, som ligger ved gågaden i Nordby på Fanø, vil etablere et økologisk mikrobryggeri i sammenhæng med den eksisterende cafe. Cafeejeren ønsker med udvidelsen at omlægge alt mad og drikke i cafeen til økologi, produceret ved vadehavet.

Udvikling af Houstrup

Den unge iværksætter, Anne Skovbølling, har overtaget campingpladsen i Houstrup, og hun ønsker i den forbindelse af udvikle området ved campingpladsen. Der skal, udover den igangsatte renovering af hovedbygningen, etableres nye områder med padel-tennis, hundepark og udendørs træningsområde.

Wellness oase

Feldberg Familie Camping på Fanø vil skabe af et udendørs wellness område. Campingpladsen oplever efterspørgsel efter ekstra luksus og forkælelse fra gæsterne, og ejerne håber med udvidelsen af kunne udvide campingsæsonen og samtidig tiltrække flere gæster, da der ikke pt. findes et lignende tilbud på andre af øens campingpladser.

Udvikle en prototype af en industri rottefælde, som kan sælges worldwide. Der er ansøgt patent

Den nyetablerede virksomhed JULAS A/S i Outrup med iværksætter Bent Juul Larsen i spidsen har udviklet en industriel rottefælde til brug i bl.a. fødevareindustrien, landbrug, i bygninger og kloaker. Der er ansøgt om patent til rottefælden, og projektet skal videreudvikle og produktmodne fælden.

Hjørngaard Vintage (webshop og showroom/butik, primært indenfor boligindretning)

Alice Hjørngaard fra Kvong springer ud som iværksætter og etablerer med hjælp fra LAG Fanø-Varde en butik og webshop, Hjørngaard Vintage. Sortimentet skal have fokus på genanvendelighed, og der sælges gamle og nye ting til boligen i vintage-stil, ligesom der forhandles kunsthåndværk og brugskunst. En del af konceptet bliver at arrangere workshops og events med fokus på boligindretning.

Energi og bæredygtig renovering af Lunde Købmand

Liv i Lunde ApS er en borgerejet virksomhed, der har til formål at støtte udviklingen af Lunde by og omegn, herunder købmandsbutikken, som er ejet af selskabet. En af selskabets opgaver er at sikre udviklingen og driften af Lunde Købmand, og projektet skal foretage en gennemgående energirenovering af køle- og frostelementerne i butikken.

 

I 2020 er der givet tilskud til følgende projekter:

Blue Mountain - bæredygtig og økologisk vestjysk hudpleje

Iværksætteren Rikke Rietveld, som står bag virksomheden Blue Mountain i Houstrup, får LAG midler til udvikling og certificering af sine håndlavede, økologiske og bæredygtige natur-hudplejeprodukter.

Modernisering af FanøNaturs IT-baserede aktiviteter

Foreningen FanøNatur ønsker med udviklingen af en ny hjemmeside, som har fokus på brugervenlighed på forskellige digitale platforme, at skabe øget adgang til naturoplevelser på Fanø. 

Nye rammer til kulturhjerte på Fanø

Kultur- og forsamlingshuset Strien i Nordby ønsker at udskifte de 127 år gamle vinduer i bygningen ud med nye energirigtige vinduer. 

Bæredygtig energioptimering i ”Elefant-kassen.dk”

”Elefantkassen.dk” er en del af Tistrup Brugsforening og er et tidligere værksted, som er omdannet til lagerhotel med depotrum til udlejning. Projektet omhandler opsætning af to varmepumper med henblik på at etablere en mere bæredygtig kilde til opvarmning af bygningen.

Den selvejende institution NATURHUSET, udførelse af solcelleanlæg

Den selvejende institution NATUR-HUSET i Starup ønsker i forbindelse med omdannelsen af den tidligere brugs til et levende kultur- og borgerhus at etablere solceller på taget med henblik på at blive selvforsynende med energiforsyning til huset.

Alternativ energi til toiletbygning

Rødgaard Camping I/S på Fanø ønsker at skærpe sin grønne profil. Campingpladsen er begyndt at købe energi fra vindmøller og ønsker nu at gå skridtet videre og udskifte oliefyret med varmepumper og solceller for at omstille til grøn drift og samtidig reducere de faste udgifter.

SYMBO – det bæredygtige FødevareInnocenter

SYMBO – det bæredygtige FødevareInnocenter er nyetableret forening, som vil skabe en bæredygtig fødevareklynge, et fødevareinnocenter og produktionsenhed i Skovlund. Foreningen gennemfører et forprojekt, som skal resultere i en bæredygtig helhedsplan for projektet.

En bæredygtig håndtering af affaldstræ til procesvarme 

Sdr. Malle A/S i Horne planlægger at etablere en bæredygtig løsning til håndtering, rensning og levering af affaldstræ til procesvarme. Projektet indbefatter etablering af en plads til håndtering og opbevaring af affaldstræet samt indkøb af en brovægt til indvejning af mængderne.

Ud med børn og voksne – Spis og sov i Agerbæk Skov

Agerbæk Udvikling vil projektet ”Ud med børn og voksne – spis og sov i Agerbæk Skov” skabe ny og øget adgang til Agerbæk Skov gennem etablering af et shelter- og bålområde i skoven.

Udskiftning af vinduer 

Fonden bag Vandrerhjemmet Solfang i Henne Strand ønsker at opnå en energigevinst på Danmarks ældste vandrerhjem ved at udskifte de originale vinduer til nye og mere energirigtige vinduer. 

Forbedringer af Vikingelunden

Horne Sogneforening ønsker at forbedre det rekreative naturområde, Vikingelunden, i udkanten af Horne. Projektet skal udvikle stedets faciliteter med bl.a. handicapvenlige stier og lys og hermed gøre området mere tilgængelig for især børn, ældre og handicappede.

Den selvejende institution NATUR-HUSET, ombygning med trappeopgang og forbindelsesrum "brandcelle" til sammenkædning af forskellige aktivitetsrum, som en del af et større projekt

Den selvejende institution NATUR-HUSET i Starup har i forbindelse med omdannelsen af den tidligere brugs til et levende kultur- og borgerhus for både borgere og turister fået penge til at skabe et forbindelsesrum med trappeopgang til at samle de mange aktivitetsområder i bygningen.

Banken Fitness

To lokale iværksættere står bag den nystartede mikrovirksomhed, Banken Fitness, som har etableret et nyt træningscenter i centrum af Ølgod. De to initiativtagere tænker grøn omstilling ind i projektet og får midler til miljøoptimering i lokalerne.

Vores Fitness

Mejls Orten Tinghøj Gymnastik- og Ungdomsforening ønsker at skabe et aktivt samlingspunkt i den tidligere brugsforretning i Tinghøj. De tidligere butikslokaler skal udstyres med fitnessudstyr, stillerum og cafeområde til gavn for lokalsamfundet.

Nye rammer for mere lokal idræt for flere

Form og Fritid i Nørre Nebel arbejder med en større udvidelse af byens idrætscenter med både squashbaner, aktivitetslokaler, e-sport- og handicapfaciliteter, og projektet støttes for at forbedre centerets faciliteter til gavn for både lokale og turister i området.

Dyrehave

Conny Knudsen, som er lokal iværksætter og står bag den nystartede virksomhed, Dyrehaven Engholm, ønsker at starte en dyrehave med klappedyr i Nørre Nebel. 

Roust Flugtskydningsforening - udvikling og vækst

Roust Flugtskydningsforening ønsker at forbedre og skabe mere attraktive faciliteter og klubhus for lokalsamfundet, bl.a. med bedre rammer for handicappede og gangbesværede ved flugtskydningsbanen.

Formidling af landskabet langs Holme Å, samt indretning af teltpladser, shelter og udekøkken

Hesselhogaard ved Holme Å ønsker at skabe et formidlingshus med tilhørende teltpladser, shelter og udekøkken for at tiltrække friluftsmennesker, lystfiskere og andre turister og formidle naturen og det specielle kulturmiljø, som området rummer.

Et unikt magasin om Fanø der fortæller den gode historie om øen
 
Foreningen Markedsføring Fanø, som er en medlemsforening for Fanøs turismeerhverv, vil udvikle og producere et magasin, som skal fortælle de gode historier om Fanø. Magasinet udvikles på tværs af kommunen og de erhvervsdrivende på øen. 

Private bade- og toiletrum på udvalgte enhedspladser

Feldberg Familie Camping  ønsker at udvide sæsonen og samtidig tilbyde ekstra komfort til de gæster, som efterspørger det. Derfor opstilles private bade- og toiletfaciliteter, som vil kunne benyttes året rundt. 

Passagersejlads i Vadehavet

Foreningen Martha, Fanø, vil købe en flydebro, der skal benyttes til påtagning og afsætning af passagerer, som vil ud at opleve vadehavet med foreningens båd, Martha.


I 2019 er der givet tilskud til følgende projekter:

Udvikling af Made in Varde konceptet

Made in Varde består af en gruppe kvindelige iværksættere, som har slået sig sammen i et erhvervsnetværk med fokus på at drive en fælles butik. Iværksætternes projekt handler om at styrke markedsføringen og udbredelsen af konceptet.

Fanø Design

Fanø Design er et nyt erhvervssamarbejde med formålet at udbrede kendskabet til øens mange specialvarer. Projektet skal udarbejde en fysisk præsentation af Fanø produkterne i en bod på julemarkedet i Tivoli i København og oprette en webshop til salg af specialprodukterne.

Grøn Energi

Virksomheden Bjerreplus ApS, Varde, som arbejder med udvikling og produktion af maskiner til industrien, vil færdigudvikle og fremme salget af en ny type pressesnegl til den voksende biogasindustri. 

E Fat Bike Safari 

Firmaet Nielsencom.dk arbejder med at skabe unikke oplevelser i naturen og ønsker at udvide deres forretningsområde med en speciel form for el-cykel, E Fat Bikes, som vil give øget adgang til naturen.

Udvikling og styrkelse af virksomhed med unikke produkter med individuel gravering

Virksomheden Mikkla sælger baby- og børnelegetøj i gårdbutikken mellem Varde og Roust og via webshop, og firmaet ønsker at udvide sortimentet med personliggjorte varer produceret på en laser graveringsmaskine. 

Udvidelse af gærtank kapacitet

Fanø Bryghus ønsker at udvide deres sæson og vil øge deres gærtankkapacitet med indkøbet af 3 ekstra tanke.

Værksted til klargøring af havemaskiner i vinterhalvåret

BL Motorservice i Starup står overfor en udvidelse af værkstedet for at minimere sæsonudsvingene og sikre en mere stabil drift. Projektet skal sikre helårsarbejdspladser, når der med udvidelsen bliver plads til at klargøre maskiner i vinterhalvåret. 

Renovering af Fanø Night & Stay

Fanø Night & Stay, Nordby har til huse i en del af den tidligere søfartsskole, og projektet drejer sig om at etablere energiforbedrende tiltag på bygningen. De energibesparende foranstaltninger skal hjælpe til med at reducere driftsomkostningerne og dermed øge konkurrenceevnen.

Værftet

Albus Nimbus Design, Nordby vil etablere et mødested, Værftet, med udskænkning af lokale drikkevarer og med muligheden for at spille diverse brætspil og se en fodboldkamp. Yderligere skal lokalet benyttes til design og fremstilling af unika møbler skabt af materialer fra de historiske huse, som renoveres på Fanø. Mødestedet etableres, hvor Fanøs sidste skibsværft lå.

Multifunktionel produktionsbrygning og køle-/fryserum

Sønderho Kro, Sønderho Kro ønsker med projektet at blive bedre rustet til lavsæsonen og renoverer derfor den eksisterende tilbygning til køkkenet for at opnå muligheden for hurtig omstilling og gennemgang til kroens køle-/fryserum.

Glamping telte, luksus overnatning i naturlige omgivelser 

Rødgaard Camping I/S, Rindby investerer i luksustelte til det såkaldte glampingsegment. Rødgaard Camping oplever stor efterspørgsel på overnatningsmuligheder og ønsker at blive de første på øen til at tilbyde en luksusudgave af overnatning i naturen, i luksuriøse glampingtelte. 

Mikrobryggeri med speciale i fadlagret øl

Contom ApS, Varde, vil etablere et mikrobryggeri med speciale i fadlagret øl. Tommy Jensen, som står bag projektet, satser på at producere specialøl og andre fermenterede drikke af lokale råvarer. 

Formidling af naturen, de vestjyske bønders samspil hermed samt lystfiskerfaciliteter og klinik til Body SDS

Projektet omhandler ombygning af en hestestald til værelsesudlejning og lokaler til klinik til Body SDS. Hesselhogaard ligger ved Holme Å og kyst til kyst stien, i et område hvor der ikke er mange muligheder for overnatning. I forlængelse af etableringen af overnatningsmuligheder er det tanken at indrette et formidlingsrum om naturen og kulturen i området.

Opførelse af ferie-/udlejningshytter ifm. bestående Bed and Breakfast

Pension Lærkelil, Skovlund, oplever stor efterspørgsel på overnatningsmuligheder fra både turister og håndværkere, hvorfor de vil etablere 2 feriehytter i rolige og naturskønne omgivelser og i forbindelse med deres Bed & Breakfast.

Styrkende rammevilkår for landsbyklyngen Lunde-Lydum-Kving - gennem en stærkere købmandsforretning i landsbyen Lunde 

Liv i Lunde ApS, Lunde, ønsker at forbedre rammevilkårene for landsbyklyngen Lunde-Lydum-Kvong ved at styrke købmandsforretningen i Lunde. Købmandsbutikken er den eneste tilbageværende i området og skal dermed både sikre indkøbsmuligheder i området og fungere som et fælles mødested. 

Outrup Speedway Club vil også vinde GULD på service og oplevelser

Outrup Speedway Club, Outrup, har oplevet stor succes på det sportslige område og ønsker nu at udskifte og udvide utidssvarende servicefaciliteter for at kunne tiltrække stadig flere brugere og gæster. Klubben vil etablere en ny servicebygning med kiosk, toiletter, handikapvenlige toiletforhold og adgangsvej. 

 

I 2018 er der givet tilskud til følgende projekter:

Minigolfbane i forbindelse med fiskesø i Ho

Projektet omhandler etableringen af en 18-hullers minigolfbane i forbindelse med den allerede eksisterende fiskesø i Ho. Banen etableres i opbygning og udseende, så den tager hensyn til de smukke omgivelser ved søen.

Naturuniversitetet

Naturuniversitetet ligger ved Starup på en naturgrund i umiddelbar tilknytning til Holme Å. På grunden er der, udover langhus med siddepladser, shelter og informationstavler, en servicebygning, som i dette projekt skal renoveres og indrettes med handikapvenlige toiletfaciliteter, udekøkken og depotrum. 

Systama

Projektholder er en ung iværksætter, som udvikler en app til fødevarebranchens detailhandel. Formålet med appen er at nedbringe madspild, da de ansatte i detailhandlen via appen kan lokalisere, hvilke varer der skal prisnedsættes eller smides bort.

Kajakhus til opbevaring af kajakklubbens turkajakker

Kajakklubben Sydvest oplever stor interesse for kajaksporten på Varde Å og etablerer derfor et nyt kajakhus for at kunne rumme de mange nye medlemmer.

Etablering af Tapperi.dk

Projektet omhandler etableringen af en ny virksomhed, et tapperi, i Ølgod, der kan tilbyde fødevareproducenter tapning af deres væsker.

Etablering af Fælles- og Vuggestue

Støtteforeningen for Mejls-Orten-Tinghøj Friskole og Naturbørnehave står bag projektet, som omhandler etableringen af en ny vuggestue i forbindelse med de nuværende faciliteter. Vuggestuerummet bliver samtidig samlingssted for områdets børnefamilier i fritiden.

Dagbog fra Fanø

Projektet omhandler skabelsen af en visuel dagbog omkring Fanødragten, der gennem udstilling, bogproduktion og formidling skaber et kulturelt udtryk, som eksponerer Fanødragten i forskellige miljøer.

Projekt smilet tilbage på Holmeåborg

FDF Agerbæk indstilles til tilskud til renovering af ”Holmeåborg”, der benyttes af skoler og foreninger i området.

Fordobling af brygkapacitet

Warwick Bryghus i Varde ønsker at fordoble deres Brygkapacitet og indstilles på den baggrund til tilskud.

Etablering af kompetencekrævende arbejdspladser i Vestjylland

Virksomheden Prueba Cybersecurity i Roust, der beskæftiger sig med cybersikkerhed, er inde i en positiv udvikling og ønsker på den baggrund at udvide med flere medarbejdere.

Den selvejende institution NATUR-HUSET i Starup-Tofterup

I Starup-Tofterup arbejdes der på at etablere et naturhus i bygningerne, der hidtil har huset den gamle Brugs i byen. Det er Borgerforeningen i byen, som står bag projektet.

Idræts- og Aktivitets & Læringsrum i naturen "Byens Rum" i Årre

I Årre arbejder man på at etablere et nyt Idræts- aktivitets- og læringsrum midt i byen. Projektet er opstået på baggrund af en nedrivning af nogle gamle skolebygninger, der giver plads til de nye faciliteter.

Læringsgryden 

Tistrup Erhvervs- og Borgerforening indstilles til tilskud til etableringen af et nyt samlingssted i byens anlæg. Huset bliver omdrejningspunkt for aktiviteter i og læring om naturen i området.


I 2017 er der givet tilskud til følgende projekter:

Enghavegård i Billum

Enghavegaard Osteri og Gårdbutik modtager 162.000 kr. til etablering af to sammenhængende jordkamre, der skal fungere som modningslagre for skinker og andre røgvarer.

Boardwalk i det gamle sommerland

Varde kommune modtager 100.000 kr. til etablering af boardwalk i den sydlige spids af det gamle Varde Sommerland. Boardwalken skal skabe en sammenhæng mellem de planlagte nye aktivitetsspots i området.

Nyttehave for demente

Ældresagen på Fanø modtager 64.000 kr. til etablering af en nyttehave, hvor frivillige have-værter i samarbejde med pårørende, kan skabe et trygt miljø for borgere med demens, så de pårørende kan få et nødvendigt frirum.

Oplevelser for børn med specielle behov

Marije Jacobsen, der driver landbrug ved Fåborg modtager 131.000 kr. til at udvikle forskellige oplevelser med dyrene på gården. Der er specielt fokus på børn med specielle behov eller handicaps, som kan få gavn af at være sammen med dyrene.

Junglefun ved Oksbøl

Ved Oksbøl skal der etableres en indendørs klatrepark, og dertil modtager virksomheden Junglefun.dk ApS 161.000 kr.

Kunstbølge ved Vejers Strand

Vejers Strand Erhvervsforening modtager 136.000 kr. til etablering af en såkaldt kunstbølge, der både omkranser byens legeplads, men også skaber et opholdsrum for borgere og besøgende i byen.

Rideskolen Ansager

Rideskolen i Ansager står overfor en flytning, og i forbindelse med etableringen af den nye rideskole modtager foreningen 106.000 kr.

Sønderho Mølle

I Sønderho skal byens varetegn, den gamle mølle, igen til at male mel, hvilket dog kræver en del renovering. Hertil modtager Fonden Gl. Sønderho 55.000 kr.

Nyt lydanlæg på Lindvig Kursus- og Feriecenter

Lindvig Kursus- og Feriecenter i Lønne modtager 51.000 kr. til investering i lydanlæg, så stedet kan blive omdrejningspunkt for koncerter og foredrag.

Lagerfaciliteter ved Gårdbutikken i Sønderho

Gårdbutikken i Sønderho modtager 175.000 kr. til etablering af lagerfaciliteter, personalerum og personale/kundetoilet, der skal være med til at sikre en videreudvikling af butikken.

Restaurant Fajancen – fase 1

Restaurant Fajancen i Sønderho modtager 100.000 kr. til forbedring af stedets køkkenfaciliteter, som skal være medvirkende til, at stedet kan udvide besøgstallet.

Restaurant Fajancen – fase 2

Restaurant Fajancen i Sønderho på Fanø modtager 227.500 kr. til et nyt vindfang mod vest, som skal imødese flere forhold i restauranten, herunder give niveauadgang for bl.a. kørestolsbrugere, hindre lydgener mod naboer, samt give ekstra garderobeplads og bedre lysindfald til restauranten. Markisen skal forbedre udeserveringsforholdene mod gågaden.

TV Fanø

Foreningen TV Fanø modtager 120.000 kr. til projektet ”TV Fanø Play”, som handler om at få digitaliseret og øget tilgængeligheden til alle TV Fanøs programmer.

Ny ridebane ved Ølgod Ridehal

Projektet ”ØOR ridebaneanlæg” fra Ølgod modtager 66.000 kr. til anlæggelse af en udendørs ridebane til bl.a. Ølgod Rideskole, og det udgør den sidste del af et bygge- og renoveringsprojekt for foreningen.

Familiegrillen Frøken Iversen i Varde

Familiegrillen Frøken Iversen i Varde modtager 123.037 kr. til et projekt, der skal udvikle virksomheden gennem en udvidelse af arealet og en ny indretning, som giver et bedre tilbud til børnefamilier i form af siddepladser og et udvidet sortiment.

Oksbøl Savværk

Oksbøl Savværk modtager 183.499,75 kr. til etablering af både en trælast/butik og et formidlingsrum, som skal give de besøgende et indblik i træproduktion, træarternes egenskaber og træets vej fra skoven til færdigt produkt. Målgruppen er både skoleelever, grupper og kunder i trælasten.

 

I 2016 er der givet tilskud til følgende projekter: 

Saunahus i Tistrup

Bag projektet står iværksætteren Ruslan Vityuk, der med etableringen af et saunahus efter Loghome princippet (råtræ, der efterfølgende bearbejdes ved håndkraft) ønsker at skabe en ny wellness facilitet for både lokale og besøgende.
LAG tilskud: 263.000

Club Fanø - aktivitetscenter for turister

Den nyetablerede virksomhed på Fanø ”Club Fanø” modtager tilskud til at skabe et nyt forretningskoncept, der primært fokuserer på aktiviteter for børn og unge, der besøger Fanø om sommeren. Bag virksomheden står  Sharada Sylvia Bergés Hidalgo.
LAG tilskud: 140.000

Fanø Familierestaurant - aktivitets- og sæsonudvidelse

På Fanø ligger ligeledes Fanø Familierestaurant, der modtager tilskud til udvidelse af restauranten med en terrasse, således at der bliver mulighed for udeservering samt udvidelse restaurantens af åbningstider.
LAG tilskud: 63.849

Tilbageføring af Faaborg Kros arkitektoniske udtryk

Faaborg Kro modtager tilskud til en genopførelse af kroens oprindelige svungne gavl. Projektet er en del af kroens arbejde med at sikre en fortsat udvikling af aktiviteterne i og omkring kroen – i tæt samarbejde med lokalsamfundet.
LAG tilskud: 55.650

Kvalitetsforbedringer Varde Golfklub

Varde Golfklub modtager tilskud til bl.a. en forbedring af klubbens træningsfaciliteter samt optimering af brugernes oplevelser på golfbanen.
LAG tilskud: 75.000

Renovering og udbygning af Blåbjerg Flugtskydningsbane

Blåbjerg Flugtskydningsbane modtager tilskud til modernisering og udvidelse af klubbens faciliteter.
LAG tilskud: 50.000

Fitness under åben himmel

I Outrup arbejder borgerforeningen med at virkeliggøre byens udviklingsplan, og som led heri modtager foreningen et tilskud til etablering af en attraktiv motionsplads med udendørs motionsredskaber, der kan benyttes af alle interesserede.
LAG tilskud: 93.750

7 nye værelser på Ansager Hotel

Ansager Hotel modtager tilskud til etablering af 7 nye hotelværelser på hotellets 1. sal. 
LAG tilskud: 250.000

Udsigtstårn og observatorium

Bag projektet står Vibæk Galleri og Kursuscenter, der er placeret i naturskønne omgivelser tæt ved Alslev. Projektet er en del af en udvidelse af det igangværende galleri og kursuscenter.
LAG tilskud: 82.000

Ambassaden - renovering og læringsmiljø

Restaurant Ambassaden på Fanø modtager tilskud til ombygning af restaurantens køkken, så der i fremtiden kan skabes et læringsmiljø, hvor der bliver plads til, at restauranten også kan uddanne kokkeelever. 

LAG tilskud: 226.649

Kellers - køle- og frysekapacitet

Kellers Badehotel, der er placeret i Fanø Bad, modtager tilskud til at opgradere deres køle- og frysekapacitet, så de i højere grad for mulighed for at optimere arbejdsgangene samt øge restaurant- og cateringdelen.

LAG tilskud: 79.417

Orangeri i Tambours Have

Varde Kommune og Støtteforeningen Tambours Haves Venner, arbejder i øjeblikket på at udvide oplevelserne i Tambours Have, bl.a. med opførelsen af et nyt orangeri. 
LAG tilskud: 250.000

Bygning af hal til aktiviteter med honningbier

Fanø Bigård modtager et tilskud til bygning af en ny hal, der skal bruges i forbindelse med bigårdens besøgsaktiviteter.
LAG tilskud: 59.288

Bageri i Skovlund

MUMS kager i Skovlund modtager tilskud til udvidelse af lokaler og produktionsapparat, således at virksomheden kan følge med den øgede efterspørgsel på deres produkter. 

LAG tilskud: 176.474

GoVarde.dk

Iværksætterne bag GoVarde.dk modtager tilskud til at udvide deres aktiviteter i forhold til formidling af nyheder i Varde kommune samt kursustilbud inden for markedsføring og synlighed
LAG tilskud: 75.000

Saunaanlæg til vinterbadere

Den nye forening ”Vinterbaderne på Fanø” modtager tilskud til etablering af en saunahytte, der kan benyttes i forbindelse med vinterbadning fra den gamle søfartsbro i Nordby. 
LAG tilskud: 223.380

I 2015 er der givet tilskud til følgende projekter:

Etablering af NaturSFO og udeskole
Bag projektet stårStøtteforeningen for Mejls‐Orten‐Tinghøj Friskole, der med en ny bygning samt overdækket område, ønsker at udvide deres nuværende tilbud om naturbørnehave til også at omfatte SFO og skole.

LAG tilskud: 135.000 kr.

Strandskaden
Den fanøbaserede Natur‐ og Kulturformidlingsvirksomhed ”Strandskaden” modtager tilskud til videreudvikling og professionalisering af Strandskadens aktiviteter, herunder til indkøb af diverse udstyr til brug på formidlingsture samt opgradering af hjemmeside.

LAG tilskud: 50.000 kr.

Fanø Laks Aps
Fanø Laks ønsker at udvide produktionen og dermed forhåbentlig også medarbejderstaben, og i den forbindelse modtager de tilskud til udvidelse af de eksisterende bygninger samt indkøb af 2 ekstra røgovne.

LAG tilskud: 250.000 kr.

Grill- og læringshytte
I Gårde ønsker borgerne at etablere en grill‐ og læringsshytte i et rekreativt naturområde ved byen. Hytten bliver offentlig tilgængelig og udsmykkes udstillingsmaterialer omkring bæredygtigt miljø.

LAG tilskud: 75.000 kr.

Sognegården i Sønderho
I forbindelse med en renovering af Sognegården i Sønderho, er der etableret et samarbejde mellem Fanø Kommune (ejer af bygningen) samt en række foreninger omkring etableringen af fælles foreningsfaciliteter i bygningens stueetage, hvor også byens bibliotek har til huse.

LAG tilskud: 100.000 kr.

Helle Rideklub
Rideklubben modtager tilskud til renovering af deres udendørs ridebane samt udvidelse af den eksisterende ridehal.

LAG tilskud: 300.000 kr.

Blåvandshuk Kursuscenter og Danhostel A/S
Virksomheden modtager tilskud til etablering af 6 nye dobbeltværelser, der skal støtte op om en større satsning omkring udviklingen af turismen i området.

LAG tilskud: 200.000 kr.

Café Siesta
Der ydes tilskud til etableringen af en ny café i Nordby, Café Siesta, som får til huse i den tidligere blomsterforretning på Konsul Lauritzens Plads.

LAG Tilskud: 235.000 kr.

Fanø Bryghus
Virksomheden modtager tilskud til investering i en ny gæringstank, der skal sikre mulighederne for kapacitets- og omsætningsforøgelse i virksomheden.

LAG tilskud: 50.000 kr.

Fanø Sport og Event
Virksomheden modtager tilskud til aktivitetsudvikling på øen, herunder investering i udstyr, der giver virksomheden mulighed for at tilbyde borgere og besøgende muligheden for at prøve kræfter med vandsportsaktiviteten ”Stand Up Paddle”.

LAG tilskud: 50.000 kr. (Projektet er efterfølgende opgivet af projektholder)

Fanø Taxi og Busser
Virksomheden modtager tilskud til udvikling af virksomhedens aktiviteter, herunder til indkøb af en bus, så virksomheden kan tilbyde og arrangere turistkørsel til og fra øen, ligesom der kan indgås samarbejder med øens foreninger om kørsel til kulturelle aktiviteter på både øen og fastlandet.

LAG tilskud: 125.000 kr.

Design Gitta Foldberg
Virksomheden modtager tilskud til konsolidering og videreudvikling af den nystartede tekstilvirksomhed, der har til huse i Nordby på Fanø.

LAG tilskud: 67.000 kr.

Lokomotivfabrikken
Bag projektet står Søren Kold, der ønsker at etablere et fælles kontormiljø for iværksættere i den gamle Varde Vest Banegård. Iværksættercentret skal danne rammen for kontorfaciliteter for op til 10 iværksættere og samtidig også tilbyde iværksætterrådgivning i form af minibestyrelser og skyggenetværk.

LAG tilskud: 350.000 kr. (projektet er efterfølgende opgivet af projektholder)

RUBAN
Et bredt samarbejde bestående af udviklingsråd, Varde Kommune, foreninger og lokale formidlere af nyheder i Varde kommune er gået sammen om etableringen af en fælles kommunikationsplatform, der kan sikre formidling af nyheder på tværs af lokalsamfundene i Varde.

LAG tilskud: 100.000 kr.

Naturen på glas v/Hr. Skov
Hr. Skov modtager tilskud til etablering af nye og større produktionsfaciliteter, der gør det muligt at afsætte virksomhedens delikatesseprodukter til endnu flere forhandlere, og dermed sikre nye arbejdspladser i området.

LAG tilskud: 100.000 kr.

Stemmeværkspladsen – en levende ådal

Tilskuddet gives til etablering af forskellige rekreative faciliteter ved det tidligere stemmeværk i den østlige del af Varde Ådal. Projektet er et samarbejdsprojekt mellem Varde kommune og Ansager Byudvikling samt en lang række øvrige lokale foreninger.

LAG tilskud: 150.000 kr. 

 

LAG Fanø-Varde, c/o Varde Kommune | Bytoften 2 | 6800 Varde | E-mail: lisl@varde.dk | Tlf.:79947963 eller 76660645 |